Ейва Дюверней разкрива магичен първи трейлър на “Гънка във времето”

 

„Часовникът тиктака, времето се изкривява, пространството се изменя, а Опра е вашият междупланетен гид през всичко това”, отбелязва Entertainment Weekly след излъчването на първия трейлър за филмовата адаптация на романа „Гънка във времето” от Маделин Ленгъл (режисиран от Ейва Дюверней, по сценарий на Дженифър Лий). В допълнение към Опра Уинфри в ролята на Госпожа Кое актьорският състав включва Минди Калинг като Госпожа Кой, Рийз Уидърспуун като Госпожа Щоето и Сторм Рейд като Мег Мъри.

Дюверней споделя, че е открила романа като възрастна: „Ходех на училище в Комптън и книгата не беше в задължителния ни списък за четене. Видях толкова много красота в нея, но и толкова много смисъл. Маделин Ленгъл разсъждава много радикално и вплита в тази история собственото си усещане за това какво може и какво трябва да бъде обществото, което до голяма степен се покрива с моята представа. Историята на момичето, което спасява света и се бори с мрака, настъпващ през Вселената, говори много за борбата със собствените ни демони”. Първата й идея е била да постави чернокожа актриса в ролята на Мег, героиня, пътуваща до различни планети и сблъскваща се със същества и ситуации, “в каквито не сме виждали цветнокожо момиче досега. Целият ми процес с този филм се свежда до „ами ако?”. Чудех се можем ли да направим всички тези героини на различна възраст, с различна телесна структура, от различни раси? Можем ли да вмъкнем култура и история в облеклата им? А у самите героини можем ли да отразим целия спектър на женствеността?”.

За разнородния актьорски състав Дюверней казва, че е искала да събере група от хора, които изглеждат като вас, като взети от истинския свят.”Видях себе си в тази история, видях толкова много различни хора в нея – споделя тя. – Семейна история в ядрото на епично приключение, в което виждате светове, които не сте си представяли.”

Следвай ни в
Facebooklinkedininstagram
Сподели в
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail