От книгите ни: откъс от “Краят на болестите” на д-р Дейвид Ейгъс

Има няколко правилни отговора, когато говорим за здраве

Книгата на д-р Дейвид Ейгъс “Краят на болестите” се доказа не само като успешно попълнение на библиотеката ни Locus Spiritualis, а и като значим наръчник за добър живот за нашите читатели. В своята вдъхновяваща статия д-р Неделя Щонова сподели какво я е впечатлило толкова силно в автора и издадената от него книга. Мнението на обаятелната д-р Щонова звучи обективно и аргументирано, можете да го прочетете тук.

А тук ви предлагаме откъс от книгата:

Едно от най-важните послания на книгата е, че не съществува “правилен” отговор, когато става въпрос за решения, свързани със здравето. По-скоро има няколко правилни отговора. Трябва да вземете подходящите решения за себе си, като се опирате на личната си ценностна система и собственото си здравословно състояние. Моята задача в следващите страници е да ви въоръжа с необходимите знания, за да можете да вземете най-добрите решения за себе си. Докато го правя, ще задавам въпроси, които вероятно никога не са ви хрумвали. Например:

  • Как един елементарен поглед към белтъчините в организма ви може да ви каже много повече за здравословното ви състояние на мига, отколкото разчитането на генетичния ви код?
  • Кое е общото между статините от рода на липитор и свинския грип и болестта на Алцхаймер?
  • Кои два животоспасяващи продукта носят със себе си служителите на Центровете по контрол и профилактика на заболяванията в САЩ, където и да отидат и които бихте могли да си набавите лесно и евтино?
  • Дали някои от най-ценените “поощрители” на здравето като витамини, хранителни добавки и дори прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци не разстройват предпочитаното от организма ни състояние?
  • Как е възможно лекарство, което не се докосва дори до една ракова клетка, да унищожи цяла колония ракови клетки?
  • Ако целта ви е да съхраните здравето, щастието и дълголетието си, кое е единственото и най-важно нещо, което бихте могли да направите още днес и кое­то няма да ви струва и стотинка?

С други думи: какво сме пропускали до момента, що се отнася до разкодирането на мистерията, забулваща заболяванията? И на свой ред – кое ще очертае пътеката ви към крепкото, дълготрайно здраве?

Д-р Уилям Дейвис е автор на световния бестселър „Пшеницата – маскираният убиец” и “Пълно изцеление”. Създател на www.wheatbellyblog.com, д-р Дейвис е специалист по превантивна кардиология, чийто уникален подход към диетите без зърнени храни му позволява да се застъпва не само за превенцията, но и за пълното излекуване на сърдечносъдовите заболявания.

Следвай ни в
Facebooklinkedininstagram
Сподели в
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail