В Световния ден на здравето нека си напомним, че е нужно да отделяме време, за да се подкрепяме взаимно, да се грижим за своето и здравето на близките си и да се опитваме ежедневно да правим някои простички неща, с чиято помощ да намалим стреса и да се чувстваме по-спокойни. Предлагаме ви 10-те съвета на нашия автор Майкъл Хаят, които няма да ви отнемат повече от 10 минути на ден.

  1. Пуснете си успокояваща музика. – Това определено ще ви помогне да се отпуснете и да се заредите с настроение.
  2. Обадете се на приятел. – Контактите с приятели са много важни за здравето ни, а сега повече от обикновено.
  3. Водете си дневник. – Записвайте негативните си мисли и емоции и те ще започнат да отслабват.
  4. Бъдете благодарни. – Изказвайте благодарността си към другите, за да повдигнете духа си.
  5. Почивайте си. – Ставайте периодично от лаптопа или компютъра. Важно е да си правите кратки почивки, за да се раздвижите.
  6. Разкажете анекдот. – Хуморът е най-доброто лекарство, особено ако се посмеете заедно с друг.
  7. Пийте повече вода. – Дехидратацията ви кара да се чувствате отпуснати и без енергия.
  8. Дръжте ръцете си. – Винаги, когато имате възможност, хванете ръката на някои от членовете на семейството ви, за да поддържате силна връзка.
  9. Изключете новинарските емисии. – Използвайте времето си за всичко онова, което обикновено оставяте настрана: четете книги, плетете, гответе, рисувайте, играйте с децата. Не се натоварвайте с неща, които не можете да контролирате
  10. Разходете се. – Дори да е разходка пред дома или в двора, това ще освежи ума ви и ще ви създаде усещане за щастие.

Майкъл Хаят е предприемач, основател на Michael Hyatt & Company, компания за развитие на лидерски умения, както и известен автор на книги и обучения. Блогът му, MichaelHyatt.com, има милион преглеждания на страници месечно и е отразяван в публикации на The Wall Street JournalForbesFast CompanyInc., и Entrepreneur.

Книгите му “Твоята най-силна година” и “Супер фокус” са издадени на български език от Локус пъблишинг. Повече информация можете да намерите тук

Източник: https://michaelhyatt.com

Прочетете още:

5 книги, които ще ви изпълнят с оптимизъм