10-те най продавани книги на Locus Publishing за 2018 г.

2018 г. беше дълга и бурна, но хубава. Издадохме прекрасни книги и те ни донесоха много нови приятели и читатели. Участвахме на различни книжни форуми, на които се запознахме с вас, имахме възможност да поговорим на живо и да чуем вашето мнение за това, което правим – изключително вдъхновяващо преживяване!

В началото на новата година е време и за равносметката – ето кои са най-продаваните книги през 2018-а:

 1. “Пътят на Вълка: Пряка линия на продажби” от Джордан Белфърт

Джордан Белфърт е личност, за чийто дързък живот никога няма да ни омръзне да четем. Тази книга е своеобразно продължение на “Вълкът от Уолстрийт”, но е много по-практична. В нея Белфърт разкрива тайната как да убедим някого да направи нещо и обучава читателите, независимо от възрастта, образованието или нивото им на умения, да се превърнат в майстори на продажбите, предприемачи и оратори, умеещи да преговарят и да сключват сделки. “Пътят на Вълка” е задължително четиво не само за хора, които се занимават с продажби, а и полезен наръчник за всеки, който си поставя високи цели и не се страхува да ги постигне.

 1. “Играч първи, приготви се” от Ърнест Клайн

През 2018 г. превърналият се в култов роман на Ърнест Клайн се сдоби и с филмова адаптация. Ние обаче сме сигурни, че успехът му сред българските читатели се дължи преди всичко на техния страхотен вкус за книги и безпогрешно разпознаване на попкултурните икони, които правят тази книга толкова забавна. Романът ни пренася в недалечното бъдеще, когато, изправени на ръба на политическа, екологична и демографска катастрофа, хората се оттеглят във виртуалния свят на “Оазис”. Някога утопичната виртуална реалност днес е арена на корпоративни интриги за контрол над платформата. Хитроумният ѝ създател обаче е оставил след себе си поредица от пъзели – преди да получиш ключа за контрол над “Оазис”, трябва да преминеш през всичките му изпитания. Години наред никой не успява, докато един ден Уейд Уотс не се натъква на отговора на първата загадка почти случайно… И внезапно се оказва заобиколен от противници, готови да убиват, за да стигнат до наградата. Единственият начин да победи (и да оцелее) е да превърти играта.

 1. “Изкуството на победата” от Фил Найт

Символ на елегантност и величие, това е една от малкото икони, които се разпознават незабавно във всяко кътче на света. Но Найт, мъжът зад логото, винаги е бил загадка. Сега той най-сетне ни разказва историята си в мемоари, които са изненадващи, нецензурирани, забавни и талантливо написани.

 

Ето и пълния списък с най-продаваните книги на Locus Publishing за изминалата година:

 1. “Пътят на Вълка: Пряка линия на продажби” от Джордан Белфърт
 2. “Играч първи, приготви се” от Ърнест Клайн
 3. ”Изкуството на победата” от Фил Найт
 4. “Безусловна вярност” от Джеймс Коми
 5. “Стратегия “Син океан” от Р. Мобьорно и В. Чан Ким
 6. “Абсолютната неограниченост” от Джо Витале и Хю Лен
 7. “Alibaba – Империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк
 8. “Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата” от Ричард Кош
 9. “Едно уникално въведение в НЛП: Как да изградите успешен живот” от Ричард Бандлър
 10. “Роналдо срещу Меси. Надпреварата за най-велик футболист” от Джими Бърнс