През пролетта сме с книга в ръка, защото знаем, че това е доказано добър начин да се отърсим от лошите мисли, да повдигнем настроението си, да се усмихнем и да се насладим на деня, независимо дали е мрачен или дъждовен. Ако сте оклюмали и отегчени на помощ ви се притичат 5 позитивни книги, които ще ви вдъхнат огромна доза оптимизъм и ще ви заредят с положителни емоции.

“Напиши го и ще се сбъдне” на Хенриет Ан Клаусър

Вдъхновяваща и практична книга, от чиито страници ще научите как записването на целите ви е първата стъпка към постигането им, ще прочетете истории на обикновени хора, преживели чудеса, малки и големи, случили се в живота им след като извършили елементарното действие – да запишат мечтите и желанията си на хартия. Практическите и лесноприложими насоки и упражнения ще катализират творческия ви заряд. И преди да осъзнаете вече ще пишете собствения си билет към успеха!

Хенриет Ан Клаусър ви показва и насочва как сами да напишете сценария на живота си. “Записването на хартия” не се отнася за управлението на времето, това не е “списък със задачки”, неизпълнението на някои от които ще ви кара да се чувствате виновни. Писането означава да прочистите съзнанието си, да осъзнаете и прозрете какво искате и да затвърдите намерението си. Ще го “сбъднете” просто като вярвате във възможността.

“Как да мислим и постъпваме като котка” на Стефан Гарние

Учудваща и много полезна книга, която може да се окаже добър учител за пълноценен живот. Котките следват една житейска философия, която сякаш би могла да се обобщи с няколко думи: храна, игра, сън, грижа единствено за собствения комфорт и занимания само с онова, което им харесва…Тази хигиена на живот ги предпазва напълно от стреса, тъй като едничкият приоритет на котките е собственото им благоденствие.
Доближавайки се отчасти до начина им на функциониране, бихме могли да достигнем до нова перспектива, нова визия за света, както и до по-различно и по-пълно разбиране за самите нас. Надникнете в света през погледа на котката, в нейните мисли и философия – за да се опитате да оцените живота така, както го прави тя.
Отдръпнете се леко от ежедневието и преоткрийте благоденствието и усмивката със Стефан Гарние и “Как да мислим и постъпваме като котка”.

“Абсолютната неограниченост” на Джо Витале

Представете си какво бихте могли да получите, да имате,  бъдете… Възможностите са безкрайни. А тази книга е ключът към цяла нова вселена – вселената на абсолютната неограниченост. Д-р Витале ще ви разкрие тайните на древната хавайска система за постигане на благополучие, здраве, хармония и много повече – хоопонопоно. Научете се как да премахнете подсъзнателните пречки, които блокират пътя ви, освободете ума си за нови и неочаквани начини да постигнете всичко желано и оставете вдъхновението да ви завладее.

“Тази книга е динамит. Започнете ли да я четете, фитилът пламва. Сложните и абстрактни парадигми за постигане на успех от миналото отстъпват на доказан метод, чрез който ще преобразите живота си като постигнете състоянието на нулата, в което нищо не съществува, но всичко е възможно.

Подгответе се за вдъхновяващо пътешествие, изпълнено с предизвикателства и чудеса, надхвърлящи границите на въображението ви.”

“Помощ” на Мариан Пауър

Забавна и ободряваща книга, с която ще се посмеете от все сърце. Пауър е пристрастена към книгите за самопомощ. Трупа ги в библиотеката си, под леглото, навсякъде из дома си – все книги със съвети как да живееш пълноценно и да постигаш най-доброто. Мариан иска да провери дали обещаваният в тях идеален живот е постижим и решава всеки месец в рамките на година да следва съветите от една книга за самопомощ. Планът й постепенно се превръща във влакче на ужасите, от което няма слизане.

Докато светът ѝ се преобръща с главаа надолу, тя открива, че е изправена пред съвсем различен въпрос: Самопомощта може да промени живота ти. Но дали е за добро?

 

“Пълно изцеление” на д-р Уилям Дейвис

Вашият пътеводител към дълготрайно здраве и единствената книга, нужна ви, за да се откъснете от хватката на зърнените храни, да постигнете желаното тегло и продължително блестящо здраве. Специалист по превантивна кардиология, чийто уникален подход към диетите без зърнени храни му позволява да се застъпва не само за превенцията, но и за пълното излекуване на сърдечносъдовите заболявания, д-р Дейвис препоръчва какво трябва или не трябва да ядете, кои добавки могат да подсилят допълнително здравето ви дори след като изпитате ползите от спирането на зърнените храни и предлага научна обосновка за подобряването на здравето ви след прекратяването на зърнените храни, включително настроението, съня, ендокринното, метаболитното и сърдечносъдовото здраве, физическата форма и много други.