5 заглавия, с които да попълните фирмената си библиотека

На офис средата отдавна вече не се гледа като на пространство, което се нуждае единствено от читави бюро, компютър и стол, за да се справя служителят добре със задълженията си. Съвременните разбирания, подкрепени от множество проучвания, са насочени към изграждането на съвсем друг вид работна атмосфера. А именно такава, която е предпоставка служителите да се чувстват уютно, да стимулира креативността им и да допринася за колективния дух в екипа. Начините да се постигне този резултат са много, но един от тях включва създаването на ваша собствена фирмена библиотека, а защо не и кът за четене?

Една от целите, които сме си поставили, е да издаваме книги, които са ваш верен спътник по пътя към самоусъвършенстването ви. Независимо дали става въпрос за професионалното и личностното ви развитие, или подобряването на здравето и взаимоотношенията ви с хората, нашите книги дават тон за промяна.

Ето нашите предложения, с които можете да попълните първия рафт от фирмената си библиотека.

 

„Твоята най-силна година“ от Майкъл Хаят

 

Книгата на световноизвестният лектор и мотиватор Майкъл Хаят е перфектното четиво за тези от нас, които имат нужда от малко помощ, за да структурират добре своя план за постигане на целите си. Често мечтаем безразборно, впускаме се в нови инициативи, а скоро след това губим ентусиазъм и се отказваме от започнатото. Подхващаме друго, набираме инерция, постигаме първи резултати, но не успяваме да задържим нивото на успех. Психолозите имат обяснение за този феномен, но Майкъл Хаят е успял да синтезира научните открития и да ги съчетае с личния си опит, предоставяйки едно напълно достъпно четиво. „Твоята най-силна година“ съдържа пет ясни стъпки, които могат да послужат като наръчник за стигането до целта. Какво по-добро можем да предложим на служителите в екипа ни, ако не вдъхновение за постигането на мечтите им?

 

“Всичко може да се договори” от Гевин Кенеди

 

Ефективната комуникация е ключ не само към успешните преговори с клиенти или партньори. Тя е необходима във всички сфери на социалния ни живот. Колкото по-добре умее всяка страна в един разговор да отстоява позицията си, толкова по-смислен ще бъде крайният резултат. Екипната работа изисква умения за подобна комуникация и книгата „Всичко може да се договори“ предлага съвети за постигането ѝ. Наричана още „Библията на търговеца“, тя е перфектна за читателите, които имат желание да се самоанализират и да предприемат стъпки за усъвършенстване на уменията си за преговори. Дали всичко може да се договори? Ако сте Бухал – ще направите всички тестове за самоподготовка, както и ще тествате в практиката отличните съвети на Гевин Кенеди.

 

„Пътят на вълка“ от Джордан Белфърт

Джордан Белфърт е личност, за чийто дързък живот никога няма да ни омръзне да четем. Тази книга е своеобразно продължение на “Вълкът от Уолстрийт”, но е много по-практична. В нея Белфърт разкрива тайната как да убедим някого да направи нещо и обучава читателите, независимо от възрастта, образованието или нивото им на умения, да се превърнат в майстори на продажбите, предприемачи и оратори, умеещи да преговарят и да сключват сделки. “Пътят на Вълка” е задължително четиво не само за хора, които се занимават с продажби, а и полезен наръчник за всеки, който си поставя високи цели и не се страхува да ги постигне.

 

 

„Как да спечелим по един час всеки ден“ от Майкъл Хепъл

Всеки от нас поне веднъж дневно се оплаква, че за нещо не му достига време. Чували сме реплики от рода на „Де да имаше денонощието повече от 24 часа!“. Е, оказва се, че макар подобна промяна да не е в рамките на човешките възможности, на практика тя е постижима. В книгата „Как да спечелим по един час всеки ден“ авторът Майкъл Хепъл предлага тактики, предназначени да ви спечелят ценно време. Те ни учат как да се справяме с отлагането на задачи, да решаваме проблемите си по-бързо и да намираме време за истински важните неща. Дори служителят във фирмата ви да закъснее от обедната почивка, за да дочете глава от книгата – инвестицията ще си е струвала!

 

„Играч първи, приготви се“ от Ърнест Клайн

Никой не иска работното му място да е прекалено строго или в най-лошия случай – скучно. Затова не прекалявайте с бизнес насочените заглавия във фирмената ви библиотека. Сложете там и книга като „Играч първи, приготви се“ – завладяваща фантастика, която ни вади от реалността! Романът ни пренася в недалечното бъдеще, когато, изправени на ръба на политическа, екологична и демографска катастрофа, хората се оттеглят във виртуалния свят на “Оазис”. Книгата ще бъде страхотен повод екипът ви да се сплоти, обсъждайки попкултурните икони, които срещаме по страниците. Не е изключено и в извънработно време да си организирате събиране, за да гледате шеметната екранизация по книгата, дело на Стивън Спилбърг.