5 заглавия, с които да попълните фирмената си библиотека

5 заглавия, с които да попълните фирмената си библиотека

На офис средата отдавна вече не се гледа като на пространство, което се нуждае единствено от читави бюро, компютър и стол, за да се справя служителят добре със задълженията си. Съвременните разбирания, подкрепени от множество проучвания, са насочени към изграждането на съвсем друг вид работна атмосфера. А именно такава, която е предпоставка служителите да се чувстват уютно, да стимулира креативността им и да допринася за колективния дух в екипа. Начините да се постигне този резултат са много, но един от тях включва създаването на ваша собствена фирмена библиотека, а защо не и кът за четене?

Една от целите на Locus Publishing е да издава книги, които са верен спътник на читателя по пътя му към самоусъвършенстването. Независимо дали става въпрос за професионално и личностно развитие, или подобряване на здравето и взаимоотношенията ни с хората, нашите книги дават тон за промяна. Неслучайно на скорошния Коледен панаир на книгата избрахме слогана „Ела, да полетим!“.

Вижте нашите предложения, с които можете да попълните първия рафт от фирмената си библиотека.

„Твоята най-силна година“ от Майкъл Хаят

Книгата на световноизвестният лектор и мотиватор Майкъл Хаят е перфектното четиво за тези от нас, които имат нужда от малко помощ, за да структурират добре своя план за постигане на целите си. Често мечтаем безразборно, впускаме се в нови инициативи, а скоро след това губим ентусиазъм и се отказваме от започнатото. Подхващаме друго, набираме инерция, постигаме първи резултати, но не успяваме да задържим нивото на успех. Психолозите имат обяснение за този феномен, но Майкъл Хаят е успял да синтезира научните открития и да ги съчетае с личния си опит, предоставяйки едно напълно достъпно четиво. „Твоята най-силна година“ съдържа пет ясни стъпки, които могат да послужат като наръчник за стигането до целта. Какво по-добро можем да предложим на служителите в екипа ни, ако не вдъхновение за постигането на мечтите им?

“Всичко може да се договори” от Гевин Кенеди

Ефективната комуникация е ключ не само към успешните преговори с клиенти или партньори. Тя е необходима във всички сфери на социалния ни живот. Колкото по-добре умее всяка страна в един разговор да отстоява позицията си, толкова по-смислен ще бъде крайният резултат. Екипната работа изисква умения за подобна комуникация и книгата „Всичко може да се договори“ предлага съвети за постигането ѝ. Наричана още „Библията на търговеца“, тя е перфектна за читателите, които имат желание да се самоанализират и да предприемат стъпки за усъвършенстване на уменията си за преговори.

„Пътят към победата“ от Серина Уилямс

Мемоарната книга на една от най-ярките звезди в женския тенис е невероятно четиво, способно да удиви всеки. Тя разкрива слабо известни моменти от нелекия път на Серина Уилямс към свръхуспешната ѝ кариера. Бляскавите победи са плод на къртовски труд, постоянство и много лишения, на които малко хора биха издържали. Книгата е изключително ценна с посланията си и може да бъде полезна на хората в екипа ви в неизбежните моменти на трудност. Това е и причината автобиографиите на успелите хора да са винаги на мода. Те доказват, че няма невъзможни неща.

„Как да спечелим по един час всеки ден“ от Майкъл Хепъл

Всеки от нас поне веднъж дневно се оплаква, че за нещо не му достига време. Чували сме реплики от рода на „Де да имаше денонощието повече от 24 часа!“. Е, оказва се, че макар подобна промяна да не е в рамките на човешките възможности, на практика тя е постижима. В книгата „Как да спечелим по един час всеки ден“ авторът Майкъл Хепъл предлага тактики, предназначени да ви спечелят ценно време. Те ни учат как да се справяме с отлагането на задачи, да решаваме проблемите си по-бързо и да намираме време за истински важните неща. Дори служителят във фирмата ви да закъснее от обедната почивка, за да дочете глава от книгата – инвестицията ще си е струвала!

„Играч първи, приготви се“ от Ърнест Клайн

Никой не иска работното му място да е прекалено строго или в най-лошия случай – скучно. Затова не прекалявайте с бизнес насочените заглавия във фирмената ви библиотека. Сложете там и книга като „Играч първи, приготви се“ – завладяваща фантастика, която ни вади от реалността! Романът ни пренася в недалечното бъдеще, когато, изправени на ръба на политическа, екологична и демографска катастрофа, хората се оттеглят във виртуалния свят на “Оазис”. Книгата ще бъде страхотен повод екипът ви да се сплоти, обсъждайки попкултурните икони, които срещаме по страниците. Не е изключено и в извънработно време да си организирате събиране, за да гледате шеметната екранизация по книгата, дело на Стивън Спилбърг.

Следвай ни в
Facebookinstagram
Сподели в
Facebooktwitterpinterestmail