„Безусловна вярност“ на Джеймс Коми – бестселър №1 на New York Times в дебютната си седмица

„Безусловна вярност“ на Джеймс Коми – бестселър №1 на New York Times в дебютната си седмица

Книгата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми „Безусловна вярност“ (A Higher Loyalty) оглави престижната класация на New York Times за нехудожествена литература още след първата си седмица на пазара. Новото провокативно заглавие с разкрития за последните американски избори и работата на администрацията на Доналд Тръмп ще излезе на български до края на юни като част от библиотека Carpe Diem на издателство Locus в превод на Тодор Кенов.

„Безусловна вярност“ се превърна в истински бестселър с отчетени продажби на над 600 хиляди копия за по-малко от седмица след излизането си по книжарниците в САЩ на 17 април. Издателите от групата Macmillan коментират пред Publishers Weekly, че „Безусловна вярност“ е най-продаваната нехудожествна книга във всички формати, а подготвеният начален тираж е от над милион екземпляра.

“Стремежът ни е да предоставяме на читателите си актуални, важни, смели книги. Още с публикуването си “Безусловна вярност” се превърна в сензация, а и пасва на профила на издателството ни, защото мемоарите на Джеймс Коми надхвърлят жанра на “политическите книги”. Той пише за живота, лидерството, принципите… Почувствахме се съпричастни и не се колебахме дълго, а сега с нетърпение чакаме отклика на българските читатели”, казва издателят Кремена Методиева.

Успехът на „Безусловна вярност“ се дължи на разразилата се политическа буря в САЩ след 9 май 2017 г., като президентът Доналд Тръмп отстрани от пост директора на ФБР Джеймс Коми. В резултат Коми излезе с множество изявления, уличаващи Тръмп в злоупотреба с властта. В книгата си Коми нарича президентството му „горски пожар“, който нанася сериозни щети на установените в страната норми и традиции.