Заповядайте в библиотека CARPE DIEM

Както вероятно вече сте забелязали, през последните месеци преорганизирахме заглавията на Locus, Intense и Ink/Колоритания в няколко различни библиотеки. Така книгите ни са добре подредени по тематики, а за вас, читателите, ще бъде, надяваме се, още по-лесно да се ориентирате. Всяка седмица в блога представяме по една от библиотеките – ето я и първата:

Име на библиотеката: Carpe Diem

Значение на името на български: Улови мига

Какво трябва да знаете за нея: Това е продължение или пожелателно допълнение към основния слоган на Locus – “Инвестирай в знание”. Той говори за неща, които хората имат като цели – да спечелят или да инвестират, за да спечелят. Но тъй като инвестирането е дългосрочен и понякога бавен процес, т.е. ще мине време преди да ни се възвърне, важно е да не губим нито миг. Успехът трябва да се гради, поддържа, надгражда непрекъснато, всеки момент. Затова и “Улови мига”, не спирай, възползвай се от всеки момент, е естественото продължение на “Инвестирай в знание”. Оригиналното значение на латинската дума carpe в поемата на Хораций, откъдето е тази фраза е – откъсвам, както се къса плод, и фразата означава да не сe губи време, а да се работи.

Библиотеката включва книги, свързани с продажби, преговори, комуникация, мениджмънт, лидерство и др. Подбираме ги така, че да са практични, но и приложими и за българската среда.

Популярни заглавия: “Пътят на Вълка: Пряка линия на продажби” от Джордан Белфърт, “Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата” от Ричард Кош, “Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк и др.

Какво да очаквате от библиотеката: В края на март предстои да излезе новата книга на Ричард Кош на български – “Код за успех: Опростявай”, написана в съавторство със серийния предприемач и инвеститор Грег Локууд. Готвим и продължение на „Стратегията „Син океан“ – „Преходът към „Син океан“, но за нея ще ви разкажем повече през следващите месеци.

От 7 до 13 март 2018 г. включително можете да поръчате всяка от книгите от библиотека Carpe Diem с 15% отстъпка от нашия сайт – нужно е само да въведете код CARPEDIEM преди да сте завършили поръчката.