Заповядайте в библиотека LUX IN TENEBRIS

Както вероятно вече сте забелязали, през последните месеци преорганизирахме заглавията на Locus, Intense и Ink/Колоритания в няколко различни библиотеки. Така книгите ни са добре подредени по тематики, а за вас, читателите, ще бъде, надяваме се, още по-лесно да се ориентирате. Всяка седмица в блога представяме по една от библиотеките – ето коя е на фокус днес:

Име на библиотеката: Lux In Tenebris

Значение на името на български: Светлина в мрака

Какво трябва да знаете за нея: В буквален смисъл името на библиотеката с филмовите ни заглавия отразява светлината на екрана, на прожектора в тъмната зала. Но разбира се, вложили сме и по-широк смисъл – този на светлината на изкуството, на светлия лъч в иначе баналното ни и често мрачно ежедневие.

Популярни заглавия: Играч първи, приготви се” от Ърнест Клайн и „Те живеят в нощта” от Денис Лихейн

Какво да очаквате от библиотеката: Надяваме се да зарадваме феновете на Майкъл Кънингам, като споделим, че работим по ново издание на „Часовете” с великолепния превод на Иглика Василева. Мат Хейг също се завръща съвсем скоро на български със „Как да спрем времето”. Най-важното предстои да издадем основополагащия роман в киберпънк жанра – „Невромантик“ на Уилям Гибсън, и обещаваме той да достигне до вас в наистина впечатляващ вид!

От 21 до 27 март 2018 г. включително можете да поръчате всяка от книгите от библиотека Lux In Tenebris с 15% отстъпка от нашия сайт – нужно е само да въведете код LUXINTENEBRIS преди да сте завършили поръчката.