HBO посвети пет документални епизода на Серина Уилямс

HBO посвети пет документални епизода на Серина Уилямс

Супер звездата на тениса Серина Уилямс заблестя на малкия екран благодарение на HBO, съобщава The Hollywood Reporter. Телевизията пусна рекламен документален филм в пет части, озаглавен Being Serena (прев. „Да бъдеш Серина“). Най-впечатляващото в проекта е, че Серина нито го е режисирала, нито продуцирала (официални продуценти са HBO Sports и IMG Original Content). Разбира се, това далеч не означава, че нейната дума не е била финална в избора на съдържание.

Първите два епизода започват с участието на голямата тенисистка на Откритото първенство на Австралия през 2017 г. – времето, когато Серина и бъдещият ѝ тогава съпруг Алексис Оханян научиха, че чакат първото си дете. Турнирът беше спечелен от нея и стана 23-та ѝ титла от Големия шлем. Сестра ѝ Винъс, която загуби на финала, коментира с чувство за хумор, че победата не е била честна, защото са играли двама срещу един.

Следващите рекламни епизоди се фокусират върху бременността на Серина, раждането и завръщането ѝ на корта – процес, който се очаква да продължи с Откритото първенство на Франция в края на месеца.

Образът, който поредицата умело изгражда, е на упорита и решителна личност, почти патологично свързала всичко в ежедневието си с тениса. Показана е и несигурната ѝ страна – дали ще бъде толкова добра в ролята си на майка, колкото е в тениса. Първият епизод е озаглавен „Страх“, а вторият – „Сила“.

Раждането на дъщерята на Уилямс със „секцио“ също е запечатано от камерата. Кадрите са мъчителни и емоционални – каквито са и появилите се усложнения след раждането. Зрителите са допуснати до тези лични сцени, както и до първата тренировка след излизането ѝ от болница, където Серина е бавна и несравнимо по-слаба от обичайната си форма. Въпреки това тя успя да набере скорост изумително бързо и резултатите ѝ от тази година са повече от обещаващи.

Връзката ѝ със съоснователя на Reddit Оханян е показана в рекламата като лежерна и съвсем нормална, дори с доза съревнование между двамата. В една от рекламните сцени двамата декорират стаята на малката си дъщеря и търсят място за трофея от австралийското първенство през 2017 г. Оханян е мил, подкрепящ и любящ съпруг.

Кинематографът Питър Франчела е създал кадри, които предизвикват умиление и възхищение у зрителите – от бременната Серина, до великолепния ѝ уютен дом във Флорида. Тенисистката има ореол от светлина над главата си почти през цялото време, което я кара да прилича на ангел от класическа картина.

Посланието на филмите е недвусмислено – независимо през какво минава Серина, тя е тръгнала от далеч по-лоши условия и благодарение на волята си е постигнала това, което има.

Още за най-важните моменти в кариерата на Серина Уилямс може да научите и от биографичната книга в съавторство с журналиста Даниел Пейснър „Пътят към победата“, която Locus издаде през 2016 г.

Пътят към победата

Следвай ни в
Facebooklinkedininstagram
Сподели в
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail