Иво Стефанов, Gong.bg: Джими Бърнс прави впечатляващо сравнение между историите на двамата най-добри футболисти в нашето съвремие

Иво Стефанов, Gong.bg: Джими Бърнс прави впечатляващо сравнение между историите на двамата най-добри футболисти в нашето съвремие

Спортната биография на годината – “Роналдо срещу Меси. Надпреварата за най-велик футболист” на испанския журналист Джими Бърнс, вече е в книжарниците! Сред първите читатели на изданието бяха няколко спортни наблюдатели, които от години следят отблизо двубоя между двамата футболни гиганти. Част от техните отзиви ще прочетете на корицата на биографията, а днес ви представяме цялото мнение на Иво Стефанов от Gong.bg. Той се занимава със спортна журналистика от 15 години, като е в Gong.bg от 2007 г. и работи и за Дарик Радио.

Привилегия е да живеем в ерата на Лионел Меси и Кристиано Роналдо, двама от най-великите играчи в историята на футбола, които я пренаписаха в голяма част. Футболът нямаше да бъде същият без съперничеството между Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

CR7 и LM10 не са само едни от най-добрите футболисти за всички времена, но са и най-впечатляващите маркетингови продукти на играта през XXI век. Португалецът и аржентинецът са като скачени съдове във всяко едно отношение, както на терена, така и извън него.

Директният сблъсък на Кристиано и Лео в Испания ни даде възможност да получим най-голямата наслада от играта. Двете противоположности във футбола, които имат милиони последователи по целия свят. В същото време и двамата футболисти са пример за всеки един от младите си последователи. Кристиано Роналдо и Лионел Меси са доказателството, че футболът не е само игра, а много повече и всеки футболист има мисия да бъде посланик. Влиянието на двамата в глобалния свят е сравнимо с това на най-големите политически лидери.

В “Роналдо срещу Меси. Надпреварата за най-велик футболист” Джими Бърнс прави впечатляващо сравнение между историите на двамата най-добри футболисти в нашето съвремие, а най-силната характерна черта на книгата е нейната непредубеденост. Авторът запазва най-важното – неутралната позиция и дава възможност на читателя да си изгради пълна представа, ако за първи път се запознава с личностите на двамата феноменални футболисти.

За запалените по Кристиано Роналдо и Лионел Меси двойната биография предоставя една по-задълбочена и детайлна история, която може да бъде прочетена на един дъх. Имате възможност да се докоснете до някои малко известни факти за двамата герои.

Роналдо срещу Меси. Надпреварата за най-велик футболист

Следвай ни в
Facebooklinkedininstagram
Сподели в
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail