Как прочетохте: „Твоята най-силна година“ от Майкъл Хаят

Как прочетохте: „Твоята най-силна година“ от Майкъл Хаят

Когато обмисляхме издаването на “Твоята най-силна година” от Майкъл Хаят, се питахме дали верните ни читатели ще решат, че на книжния пазар се задава поредна книга за самопомощ, която… не помага особено. Проучването ни за възприемането ѝ обаче в страните, в които вече се продаваше, беше обещаваща. Хората бързо разбират, че смислените заглавия, тези, които имат съвсем реален потенциал да бъдат верни спътници по пътя към качествена промяна, не могат да бъдат подминати. Днес, три месеца след като “Твоята най-силна година” е в книжарниците и в България, спокойно можем да заявим, че родните читатели оцениха по достойнство книгата. Окуражаваме ви да споделяте с нас резултатите от поставените по нов начин цели – вашата обратна връзка винаги е от първостепенно значение за нас! По тази причина направихме и отделен материал с част от вашите отзиви.

Хриси от Hrisilandia:

Целите не се постигат само с оптимизъм и настройка. Трябват също амбиция, хъс, мотивация. Трябва ти и някакъв план – затова и посегнах към книгата на Майкъл Хаят „Твоята най-силна година“. Обичам да чета книги, с които да усъвършенствам уменията си, но и да усвоявам нови. Авторът ме изненада приятно – държа да отбележа, че това не е поредната self-help книга, която е сдъвкала няколко до болка познати съвета и похвата с идеята да ти обещае, че те очаква една приказна година. Не, това е книга, в която посредством психология, стратегия, анализ на целите и инструментите за реализирането им читателят може да опознае по-добре себе си и да фокусира вниманието си върху това, което иска да постигне през следващите месеци.

Ваня Проданова, Goodreads:

Очаквано, се активирах. Предполагам фактът, че е идеалният момент за подобен тип четиво, също изигра роля в активирането ми. Реално бях готова с целите и проектите си за 2019-та, но докато четях книгата и започнах малко по малко да пренаписвам и преправям нещата. Винаги има място за подобряване и развитие, ако си позволим да приемем, че има още какво да научим.

Александър Кръстев, Goodreads:

Ако годината ми започва с толкова желание за четене, както към тази книга, наистина ще е най-силната! Издание, посветено на целеполагането, което методично проследява всяка стъпка към постигането на набелязаните цели. Имам нещо като 60 пасажа, маркирани в четеца, така че определено ще има доста за разказване, включително и визуално. Както винаги, успоредно с четенето мислех кое как може да бъде приложено не в лично качество, а в бизнес отношение, и да – спокойно можете да приложите наученото и в годишното развитие на своята компания или най-малкото на следващия си проект.

Мария Стоева (преводачка на „Твоята най-силна година“), във Facebook групата „Какво четеш“:

Горещо Ви препоръчвам това прекрасно ръководство, което може да Ви помогне да постигнете повече, отколкото смятате, че е възможно, да превърнете сложното в просто и полезно, да се възползвате от чудесните идеи и практическия опит, споделени от автора, за да поставите целите си правилно и разумно, а после да ги осъществите, следвайки пет лесни стъпки. И всичко това, базирано на най-новите проучвания в областта на целеполагането и съчетано с куп увлекателни истории от живота му и този на участниците в курса му.

Диляна Денева, Goodreads:

Книгата е много надъхваща и ми припомни още веднъж необходимостта от конкретика, когато искаме нещо. Някои от идеите и примерите вътре ми бяха познати, други – не. Личи, че авторът е от сериозно подготвените мотиватори – цитира изследвания, данни, но в книгата си предлага много синтезирани резултати и идеи. Написана е в духа на съвременния свят – без лирични отклонения, право на въпроса, с графични примери, кратки изречения, изводи в подточки. Всеки може да си вземе нещо (набързо) от книгата и да тества какво ще стане, ако го приложи – в бизнеса или личния си живот. Ами ако действа?

Росен Рашков, Coach and trainer:

[В книгата] има ценни неща. Започнах със зоната на комфорт, но много по-важно е да осъзнаеш и коя е твоята “зона на илюзията” (повече за това в стъпка 3). Една от причините книгите за самопомощ да НЕ РАБОТЯТ, е че повечето от тях изрично указват да си вземеш химикал и тетрадка, да си даваш пауза за рефлексия върху прочетеното И да създадеш свое развитие на идеите в тях. Което да ПРИЛОЖИШ в своя живот. Дисциплинирано, постоянно – достатъчно дълго да видиш промяната за себе си… Четеш, мислиш, прилагаш, променяш, мислиш, четеш, правиш, мислиш, правиш, правиш, правиш… Това е начинът.

А двама приятели на Locus Publishing – Ива Екимова и Георги Ненов – харесаха толкова книгата „Твоята най-силна година“, че специално отделиха от времето си, за да ни отговорят на няколко въпроса. Кои са целите, които са си поставили за настоящата година, как планират да ги постигнат и още подробности можете да прочетете по-долу:

Част от интервюто на Ива Екимова за „Твоята най-силна година“:

Голямата цел е да направя още една крачка към още по-добрата версия на себе си. Това включва всичко – работа, личен живот, израстване, духовност, физическа форма. В чисто прагматичен аспект съм на път да осъществя една от големите си мечти, но за нея предстои да разказвам.

Част от интервюто на Георги Ненов за „Твоята най-силна година“:

Разсъждавам върху 2 неща: 1) Какви са знанията, които ми трябват, за да постигна целта? и 2) Познавам ли човек, който може да ми помогне? Преди няколко месеца например реших, че е глупаво да не мога да плувам свободно. След това си намерих треньор. Ако бях започнал да се уча сам, нямаше да е възможно да прогресирам толкова бързо.