Какво представлява методът „хоопонопоно“?

Какво представлява методът „хоопонопоно“?

В седмицата, посветена на д-р Джо Витале, считан за гуру в областта на психологията и хипнотичния маркетинг, ви разказваме за древната хавайска техника „хоопонопоно“, помогнал на хиляди хора по света да постигнат хармония в ежедневието си.

Смият Витале споделя с последователите си, че ако искат да погледнат отвъд Закона на привличането, да се потопят в по-големи концепции и да минат на следващо ниво в израстването си, могат да намерят всички отговори в книгата “Абсолютната неограниченост”. Написана съвместно с хавайския лечител д-р Хю Лен, тя първа разкрива метода хоопонопоно на света. От 24 април новото издание на книгата ще се появи в книжарниците със страхотен нов превод на Маргарита Христова и прекрасна корица от Емил Марков. В продължението й пък, “В Нулата – зоната на абсолютната неограниченост”, концепциите се доразвиват и обогатяват. Тази книга е написана десет години след първата и авторите я определят като по-задълбочена и по-добра от първата.

Идеята на „хоопонопоно“ е много проста, но върши чудеса според създателите ѝ и пациентите в тежки психологически кризи, намерили спасение в него. „Вълшебни“ думи като „съжалявам, моля те, прости ми, обичам те, благодаря ти“ се повтарят многократно, като човекът, изричайки ги, поема пълна отговорност за проблема си, вниква в същността му и се опитва да прекъсне порочния модел на поведение, довел до конкретния казус. От водещо значение за успеха на практиката са вътрешното възприятие и усещане за света.

Според създателите на метода „хоопонопоно“ всички хора са обременени от грешки и проблеми, натрупани в подсъзнанието през поколенията от началото на сътворението на света до днес. Само приемайки, че може да промеин единствено себе си, а не околните, ние можем да си помогнем и да подобрим живота си.

Потопете се в света на тази древна техника, с която можете да имате по-щастливи взаимоотношения, качествено по-добра връзка с вътрешния си Аз и от там  живот, изпълнен с хармония и смисъл.

Вижте какво пише и в “Абсолютната неограниченост”:

“Само два закона диктуват преживяванията: Вдъхновение от Божествената сила и Спомени, натрупани в подсъзнанието, като Вдъхновението е Новото, а Спомените – Старото. Следните думи се приписват на Христос: “Намери първо Царството (Нулата/Абсолютната неограниченост) и всичко останало ще дойде по реда си (Вдъхновението)”. Нулата е мястото, където пребивавате ти и Божествената сила… откъдето и от която се изливат всички благини – Благосъстояние, Здраве и Мир.”

Абсолютната неограниченост