ИЗИСКВАНИ ЛИЧНИ ДАННИ, СЪХРАНЕНИЕ, ОБРАБОТКА И ТРАНСФЕР

СЪБИРАНИ ЛИЧНИ ДАННИ

ЛОКУС ПЪБЛИШИНГ ЕООД събира чрез страницата си www.locus-publishing.com необходимия минимум лични данни от своите клиенти. Споменатите по-долу данни са необходими за регистриране на поръчка, направена в нашия електронен магазин, и осъществяване на доставка по куриер.

Имейл адрес – необходим за вход в потребителския Ви профил. Като обратна връзка получавате информация за статуса на всяка отделна поръчка – дали е приета, обработена, или вече пътува към вас.

Име и фамилия – за да знаем към кого и как да се обърнем.

Телефон за контакт – необходим за уточняване и потвърждаване на всяка поръчка. Използва се също и от куриер, за осъществяване на доставката.

Адрес за доставка – необходим за физическото изпращане на избраните от вас продукти. Не се изисква този адрес да съвпада с Вашия личен. Често доставяме до учреждения или офиси на куриерски фирми. 

Данни за фактура – необходими са, ако клиентът желае да осчетоводи разходите си. По принцип тази информация е публична и достъпна свободно в Търговския регистър.

Не изискваме показване на лични документи и не правим техни копия! 

За да поръчате продукт от ЛОКУС ПЪБЛИШИНГ ЕООД, не е необходимо предоставяне на данни от кредитна или дебитна карта. Необходими са единствено данните за извършване на доставка, както и тези за оформяне на плащането.

ОБРАБОТКА НА ИНФОРМАЦИЯ

Обработката на вашите лични данни се осъществява само и единствено от служители на ЛОКУС ПЪБЛИШИНГ ЕООД. Достъпът до тази информация е защитен с няколко нива за сигурност:

Достъп единствено от квалифициран персонал със съответната длъжностна характеристика.

Персонален вход за достъп на компютрите на фирмата.

Персонален вход за достъп на отделните компютърни приложения.

Денонощна охрана на работните помещения.

СЪХРАНЕНИЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Данните, които събира ЛОКУС ПЪБЛИШИНГ ЕООД, се съхраняват само в електронен вид.

Сървърите ни са разположени в специализиран център за колокация от най-висок клас Equinix, който предлага пълно дублиране (N+1) и физическа отделеност на всички системи за електрозахранване, климатизация, свързаност и охрана на техническото оборудване. Интернет свързаността се осигурява от два независими доставчика с динамично рутиране на трафика.

Съгласявайки се с условията в този документ, Вие декларирате, че приемате условията за трансфер на Вашите данни за съхранение извън пределите на страната.

ТРАНСФЕР НА ДАННИ

За съхранение – www.locus-publishing.com

ПРАВО ДА БЪДЕТЕ ЗАБРАВЕНИ

Съгласно регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни, всеки наш клиент има право да поиска личните му данни да бъдат променени или заличени от нашите информационни архиви. Можете да го направите от Вашия потребителски профил в уебсайта или като се свържете с нас по телефон или имейл.

Имейл: office@locus-publishing.com  
Tелефон: 0877 700 785 (от понеделник до петък от 10:00 до 16:00 ч.)

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg
Достъп до платформата за решаване на потребителски спорове на Европейската комисия: http://ec.europa.eu/consumers/odr