Правят ТВ сериал по книгата на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми „Безусловна вярност“

Правят ТВ сериал по книгата на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми „Безусловна вярност“

Мемоарната книга „Безусловна вярност“ на бившия директор на ФБР Джеймс Коми ще се превърне в минисериал. Според специализираното издание за кино и телевизия Deadline в момента се водят финални преговори със CBS TV Studios, но имената на главните участници в проекта са вече ясни. Номинираният за Оскар за „Капитан Филипс“ Били Рей ще бъде сценарист на продукцията, а Алекс Кърцман („Стар Трек: Откритие“) и Шейн Салерно – изпълнителни продуценти.

Засега CBS TV Studios и американското издателство на „Безусловна вярност“ MacMillan отказват коментари за подготвяния проект. Не е обявена и платформата, която ще излъчва минисериала – CBS All Access, Showtime или CBS. От Hollywood Reporter дори коментират, че студиото има опцията да продаде правата на друга платформа. Според източници от гилдията Коми е летял до Лос Анджелис, за да се срещне с представители на различни кино и ТВ студиа.

Биографията на Джеймс Коми се превърна в бестселър номер едно на New York Times още в първата седмица от публикуването си през тази пролет. Затова и е нормално подробностите по договарянето на правата за екранизиране да се пазят в тайна до окончателното финализиране на преговорите.

„Безусловна вярност“ излезе в България през юли като част от библиотека Carpe Diem на издателство Locus в превод на Тодор Кенов и само за малко повече от два месеца намери множество почитатели. Според адвокат Георги Богданов силата ѝ е във въвеждането на понятието „етичен лидер“. Макар името на автора ѝ Джеймс Коми да се прочу със скандала около отстраняването му от поста на ФБР от президента Тръмп, книгата акцентира върху необходимите качества за един ръководител, чиято цел е да изгради добър екип в среда на постоянен стрес и сериозен обществен интерес. Това не изключва и важни разкрития от високите етажи на властта в Щатите.