Четат ли българите книги за успешния световен бизнес?

Четат ли българите книги за успешния световен бизнес?

Бизнес книгите и как българският читател ги въприема бяха основна тема на днешното издание на предаването “Свободна зона” по ТВ Европа. Гости на водещия Георги Коритаров бяха собственикът на издателство Locus Кремена Методиева и преподавателят по маркетинг и реклама в НБУ и собственик на дигитална агенция Xplora Георги Малчев. Двамата представиха и най-новите издания от библиотека Carpe Diem“Код за успех: Опростявай” на Ричард Кош и Грег Локууд и “Пътят на вълка” на Джордан Белфърт.

“Добрите бизнес книги използват нещо, което отдавна ни е вродено – търсенето на нещо интересно, което да можем да интернализираме и да решим какво да направим. Това е т. нар storytelling – разказването на истории, което позволява на хората да имат контекст”, разказа Малчев.

Според него част от хората, които си купуват бизнес книги, четат заради насладата от написаното, но повечето знаят, че имат ограничено време, и за тях е важно да знаят, че една книга съдържа опита на човек, който наистина е успял.

“Всички тези книги, за които говорим, дават пример, излизат от идеализма. Може би винаги има нещо, което те мотивира, но всички тези хора са успешни, защото не просто са имали идеите и визията, но и прагматизма да случат нещата”, допълни експертът.

Кремена Методиева разказа повече за създаването на някои от най-важните заглавия в  библиотека Carpe Diem, включително и “Alibaba – империята, която Джак Ма изгради” от Дънкан Кларк.

Вижте целия разговор във видеото долу: