Три книги на Locus Publishing сред бестселърите на Amazon за 2018 г.

Три книги на Locus Publishing бяха включени в годишната класация на Amazon за най-продавани книги. По традиция компанията гигант прави обзор на бестселърите за изминалата година в няколко категории – продадени в милиони копия и на всички континенти.

„Играч първи, приготви се“ от Ърнест Клайн е най-продаваната художествена книга за 2018 г.

Дебютната книга на Ърнест Клайн изпревари заглавия с множество награди, от утвърдили се автори – The Outsider от Стивън Кинг, “Хари Потър и философският камък” от Дж. К. Роулинг, “Къде е президентът?” от Бил Клинтън и Джеймс Патерсън, “Разказът на прислужницата” от Маргарет Атууд и други.

Стивън Спилбърг е запленен от фантастичния роман и го превръща в зрелищна екранизация, която влезе в кината миналата година. Така книгата става още по-популярна и печели нови фенове, които ѝ се доверяват, дори вече да са гледали филма.

Действието в „Играч първи, приготви се“ се развива през 2045 г., в свят, опустошен от климатични промени, пренаселеност и мизерия. За да се спасят поне за малко от суровата реалност, хората намират убежище във виртуален свят, наречен ОАЗИС. В центъра на историята е Уейд Уотс (представен на големия екран от Тай Шеридън), тийнейджър, отдаден изцяло на разгадаването на Играта на Анорак – създадена от архитекта на ОАЗИС Джеймс Холидей (Марк Райлънс) и обявена след смъртта му. Победителят в Играта на Анорак не само ще наследи баснословното богатство на Холидей, но ще получи и контрола над ОАЗИС.

„Безусловна вярност“ от Джеймс Коми е седмата най-продавана книга сред нехудожествените произведения.

Мемоарите на бившия директор на ФБР предизвикаха изключително бурни реакции – първо сред политическия елит на САЩ, а след това и сред читателите. Изданието, което стигна българската публика през юни 2018 г. разисква теми от най-високо политическо ниво. С подзаглавие „Истина, лъжи и лидерство“ то се насочва много сериозно към това, което е нужно на един ръководител, за да успее да изгради добър екип в среда на постоянен стрес и сериозен обществен интерес. Само за седмица продажбите в САЩ надскочиха 600 хиляди копия, а издателите от групата Macmillan коментираха, че „Безусловна вярност“ е най-продаваната нехудожествена книга във всички формати, а подготвеният начален англоезичен тираж на „Безусловна вярност“ е от над 1 милион екземпляра.

Вече се подготвя и минисериал по книгата. Номинираният за Оскар за „Капитан Филипс“ Били Рей ще бъде сценарист на продукцията, а Алекс Кърцман („Стар Трек: Откритие“) и Шейн Салерно – изпълнителни продуценти.

“Гънка във времето” от Маделин Ленгъл е втора по продажби при детските книги.

Произведението предизвиква истински фурор още с излизането си през 1962 г. Тя е подходяща за подрастващи и възрастни, любителите на приключенията, фентъзито и научната фантастика и поставя важни философски въпроси. Книгата продължава да намира нови почитатели и днес и е сред любимите заглавия, които читателите на издателство „Locus“ търсят.

Филмовата адаптация на Disney пък събира истинска плеяда от звездни актьори – Рийз Уидърспуун, Крис Пайн, Зак Галифианакис, Опра Уинфри, Майкъл Пеня и Сторм Рийд.