Три книги на Locus Publishing сред бестселърите на Amazon за 2018 г.

Три книги на Locus Publishing сред бестселърите на Amazon за 2018 г.

Три книги на Locus Publishing бяха включени в годишната класация на Amazon за най-продавани книги. По традиция компанията гигант прави обзор на бестселърите за изминалата година в няколко категории – продадени в милиони копия и на всички континенти.

„Играч първи, приготви се“ от Ърнест Клайн е най-продаваната художествена книга за 2018 г.

Дебютната книга на Ърнест Клайн изпревари заглавия с множество награди, от утвърдили се автори – The Outsider от Стивън Кинг, “Хари Потър и философският камък” от Дж. К. Роулинг, “Къде е президентът?” от Бил Клинтън и Джеймс Патерсън, “Разказът на прислужницата” от Маргарет Атууд и други.

Стивън Спилбърг е запленен от фантастичния роман и го превръща в зрелищна екранизация, която влезе в кината миналата година. Така книгата става още по-популярна и печели нови фенове, които ѝ се доверяват, дори вече да са гледали филма.

Действието в „Играч първи, приготви се“ се развива през 2045 г., в свят, опустошен от климатични промени, пренаселеност и мизерия. За да се спасят поне за малко от суровата реалност, хората намират убежище във виртуален свят, наречен ОАЗИС. В центъра на историята е Уейд Уотс (представен на големия екран от Тай Шеридън), тийнейджър, отдаден изцяло на разгадаването на Играта на Анорак – създадена от архитекта на ОАЗИС Джеймс Холидей (Марк Райлънс) и обявена след смъртта му. Победителят в Играта на Анорак не само ще наследи баснословното богатство на Холидей, но ще получи и контрола над ОАЗИС.

„Безусловна вярност“ от Джеймс Коми е седмата най-продавана книга сред нехудожествените произведения.

Мемоарите на бившия директор на ФБР предизвикаха изключително бурни реакции – първо сред политическия елит на САЩ, а след това и сред читателите. Изданието, което стигна българската публика през юни 2018 г. разисква теми от най-високо политическо ниво. С подзаглавие „Истина, лъжи и лидерство“ то се насочва много сериозно към това, което е нужно на един ръководител, за да успее да изгради добър екип в среда на постоянен стрес и сериозен обществен интерес. Само за седмица продажбите в САЩ надскочиха 600 хиляди копия, а издателите от групата Macmillan коментираха, че „Безусловна вярност“ е най-продаваната нехудожествена книга във всички формати, а подготвеният начален англоезичен тираж на „Безусловна вярност“ е от над 1 милион екземпляра.

Вече се подготвя и минисериал по книгата. Номинираният за Оскар за „Капитан Филипс“ Били Рей ще бъде сценарист на продукцията, а Алекс Кърцман („Стар Трек: Откритие“) и Шейн Салерно – изпълнителни продуценти.

“Гънка във времето” от Маделин Ленгъл е втора по продажби при детските книги.

Произведението предизвиква истински фурор още с излизането си през 1962 г. Тя е подходяща за подрастващи и възрастни, любителите на приключенията, фентъзито и научната фантастика и поставя важни философски въпроси. Книгата продължава да намира нови почитатели и днес и е сред любимите заглавия, които читателите на издателство „Locus“ търсят.

Филмовата адаптация на Disney пък събира истинска плеяда от звездни актьори – Рийз Уидърспуун, Крис Пайн, Зак Галифианакис, Опра Уинфри, Майкъл Пеня и Сторм Рийд.

 

Следвай ни в
Facebooklinkedininstagram
Сподели в
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail