За силно начало на 2019 – кои книги готвим в първите месеци на годината с логата на Locus и Intense

За силно начало на 2019 – кои книги готвим в първите месеци на годината с логата на Locus и Intense

Изпратихме една повече от важна и, надяваме се, успешна 2018-а година. Поне така беше за нас, защото с гордост представихме на българските читатели значими заглавия като „Безусловна вярност“ на бившия директор на ФБР Джеймс Коми„Пътят на вълка“ с неповторимата Пряка линия на продажби на Вълка от Уолстрийт Джордан Белфърт, новите издания на „Играч първи, приготви се“ на Ърнест Клайн и Библията на търговеца  „Всичко може да се договори“ на Гевин Кенеди и още много други. За тяхната важност всъщност говорим не само ние, но и стотиците медийни публикации и отзиви от читатели.

Декември отбелязахме с няколко книги, сред които безспорно се отличи „Твоята най-силна година“ от Майкъл Хаят, затова през януари ще ви представим само едно заглавие, но то какво!

Януари

На 18 януари в книжарниците ще бъде новото издание на превърналия се в съвременна класика роман на Майкъл Кънингам „Часовете“. Малко повече от 20 години след излизането си на английски, разтърсващата история, която свързва Клариса Вон, Лора Браун и Вирджиния Улф, ще бъде отново при българските читатели с брилянтния превод на Иглика Василева.

Неслучайно през 2002 г. видяхме и екранизацията на романа с участието на холивудски величия от ранга на Никол Кидман (спечелила Оскар за ролята си на Вирджиния Улф), Мерил Стрийп (Клариса), Джулиан Мур (Лора), Ед Харис (Ричард) и др. С 9 номинации за Оскар и 7 за Златен глобус лентата на режисьора Стивън Долдри определено е сред най-запомнящите се филми от началото на века.

Февруари

Февруари определяме като „най-трудния месец“ (засега), защото много мислихме какво точно да ви предложим. Спряхме се на две заглавия, едното от които ще допадне на младите читатели, а второто вече е помогнало на милиони професионалисти по целия свят да се преборят със страха от говорене пред публика. 

„K-Pop речникът“ на Woosung Kang ще помогне на всички, които са запалени по феномена K-Pop и много искат да знаят какво точно пеят техните идоли. Е, имаме добра новина за тях – той ще бъде на пазара само след броени седмици. Изданието събира 500-те най-важни думи и изрази от корейската поп култура, включвайки и точното произношение, с което да впечатлите приятелите си. А ако искате да минете едно ниво по-напред, „K-Pop речникът“ отново идва на помощ с подробни обяснения за произхода на всяка от тези думи и фрази. 대단하다!

За всички онези, на които често им се случва да говорят пред публика или пък тепърва им предстои да го правят, готвим ново издание на бестселъра на Гревил Джанър „Изкуството да говорим“, универсален и подробен наръчник за ораторство и практическа реторика, подходящ за малки и големи аудитории, за официални и неофициални случаи. В него ще откриете пълен набор от основни познания и насоки, съществени инструменти на умелия оратор, съвети за контролиране на нервността и релаксация и още много други.

Март

Ще посрещнем пролетта с три нови заглавия. Първото от тях е успешното по целия свят продължение на „Стратегията „Син океан“превърнала се в бестселър и в България. В „Син океан: Преход“ У. Чан Ким и Рене Моборньо помагат на своите читатели да „отвеят“ конкуренцията, показвайки им редица доказани стъпки за вдъхване на увереност и успешно израстване. Двамата автори преподават изграждане на стратегии и мениджмънт в бизнес университета INSEAD, Франция, а това гарантира повече от работещи съвети.

Ще се срещнем отново и с Мат Хейг и неговия роман „Как да спрем времето“. След успеха на „Причините да останеш жив“ у нас, сега Хейг ни кани на пътешествие във времето с историята на Том, който живее вече векове, но много иска да води нормален начин на живот. Има ли кой да му помогне? Ще разберете съвсем скоро!

И накрая – нещо за всички креативни личности, които имат проблем със съхраняването на десетките идеи, които им се появяват на всеки час. „Картографиране на идеи“ на Джейми Наст ни дава всичко най-важно, за да овладеем почти до съвършенство един ефективен и определено революционен инструмент, който ни позволява да се справяме с изискванията на живота и работата, като подобрим способностите си да планираме, мислим и учим. И така, добре дошли в света на mindmapping-а!

Е, харесва ли ви? Ще се радваме да споделите какво мислите за предстоящите заглавия в коментарите. А ако искате да сте сред първите, които ще научат точните дати на излизането им – абонирайте се за месечния ни бюлетин тук.

Следвай ни в
Facebooklinkedininstagram
Сподели в
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail